top of page

OVER ONS

Welkom op onze concertserie 'Berlaar Klassiek'. Hier kan u genieten van prachtige klassieke muziek in een pittoresk dorpje langs de Grote Nete. Onze missie is om de schoonheid van klassieke muziek te delen met ons publiek en muzikanten van over de hele wereld uit te nodigen om op te treden in onze mooie kerk. Wij organiseren regelmatig concerten  waar u van harte welkom bent. Kom en maak deel uit van onze gemeenschap van klassieke muziekliefhebbers.

medeorganisator

Het Kerkbestuur van Sint-Lambertus

Het kerkbestuur van Sint-Lambertus ondersteunt het creatieve initiatief van Kiyotaka Izumi en Polina Chernova om klassieke muziek toegankelijker te maken voor de Berlaarse bevolking.

Het stelt dan ook met plezier de prachtige Sint-Lambertuskerk ter beschikking waardoor dit mooie culturele event kan doorgaan in een uniek historisch decor.

 

Het kerkje is gelegen tussen het Hof van Rameyen en het Gestelhof. De bouw ervan gebeurde in verschillende fasen. De oudste gedeelten, met name toren en middenbeuk dateren uit de 15de eeuw. Een eerste uitbreiding met koor vond plaats in de 16de eeuw. In de 18de eeuw werd de dwarsbeuk toegevoegd en gebeurde de verfraaiing van het koor. Bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog werd zowel de toren als een gedeelte van de puntgevel zwaar beschadigd. Kort nadien werd alles terug hersteld.

Een leuk wetenswaardigheidje: tot in de vorige eeuw bestond de traditie dat de bewoners van het Rameyenhof de voorzitter voor het kerkbestuur leverden en deze van het Gestelhof de burgemeester van Berlaar.

Berlaar Kerk_edited.jpg

medeorganisator

NEOS Berlaar

Neos staat voor Netwerk van Ondernemende Senioren.

Lokale Neos-afdelingen staan vooral voor ontmoetingskansen. Ze geven de leden de mogelijkheid om samen optredens, daguitstappen, wandelingen, lezingen, musea- of bedrijfsbezoeken te beleven.

Kiyotaka IZUMI & Polina CHERNOVA

"Als inwoners van Berlaar dromen wij ervan om de mooiste muziek door de beste musici dichtbij huis te brengen, voor iedereen toegankelijk. Je hoeft geen kenner van (klassieke) muziek te zijn om ervan te kunnen genieten. Sluit je ogen en laat de  klanken je verbeelding spreken."

Kiyotaka & Polina_WEB_(c)Sara De Graeve61.jpg

ARtistiek advies

OnZe sponsor

Piano's NOTON

noton_edited.jpg

Al meer dan 35 jaar bevindt zich in Lier op Berlarij nummer 60 een pianowinkel. Pianorestaurateur Paul Matthijns richtte zijn zaak op in 1985. Negen jaar later, in 1994, zette Nico Nuitten deze verder. Sindsdien is de winkel en de zaak op organische wijze gegroeid en uitgebreid. In 2017 stapt zoon Aart mee in het bedrijf en worden de openingsuren van het winkelgedeelte ruimer. Het team van Piano's Noton bestaat verder uit collega's Bram, Kasper en Saran die de zaak - en vooral onze klanten - een grote meerwaarde kunnen bieden op allerlei activiteiten zoals verkoop, verhuur, advies, onderhoud van piano's en techniek.

bottom of page