top of page

Sun, 28 Jan

|

Berlaar

Harp recital Mathilde Wauters

Schitterende jonge harpiste neemt U mee in de wereld van vloeiende klanken. Werken van C. Debussy, E. Granados, F. Chopin en M. de Falla.

Harp recital Mathilde Wauters
Harp recital Mathilde Wauters

Time & Location

28 Jan 2024, 14:00 – 15:00

Berlaar, Lambertusplaats 3, 2590 Berlaar, Belgium

About the event

Mathilde Wauters, harp. 

Geboren in Brugge in een muzikantenfamilie leerde grote zus Emma haar de eerste nootjes op harp. Daarna volgde ze les aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Eline Groslot. Op 15-jarige leeftijd werd Mathilde toegelaten als ‘jong talent’ aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen in de klas van Sophie Hallynck. Ze behaalde haar Masterdiploma met grootste onderscheiding. Vervolgens perfectioneerde ze zich aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris in de klas van Isabelle Moretti, waar ze haar tweede Masterdiploma behaalde met ‘felicitaties van de jury’.

Mathilde is laureate van verschillende nationale en internationale wedstrijden, waaronder het internationale Concours Félix Godefroid en de nationale wedstrijden Harpeggio en Belfius Classics. Ze mocht eveneens een medaille ontvangen van de Unie van Belgische Componisten.

In november 2013 behaalde ze een 1e prijs met unanimiteit van de jury in het Concours International Martine Géliot in Parijs/Fontainebleau.  Op het prestigieuze 11e USA International Harp Competition in Bloomington behaalde zij in 2019, naast de Bronzen Medaille, ook de speciale prijs voor de beste uitvoering van het Concierto de Aranjuez in de finale.

Mathilde volgde vele masterclasses bij gerenommeerde harpisten zoals Letizia Belmondo, Germaine Lorenzini, Jana Bouskova, Patrizia Tassini, Anneleen Lenaerts en Ingrid Procureur. In 2018 won ze de auditie voor de orkeststage in Schleswig-Holstein, waar ze musiceerde met dirigenten als Christophe Eschenbach en Justin Freer. Ze deed orkestervaring op in de ‘Munt’ in Brussel en ze speelt regelmatig met het HERMESensemble voor hedendaagse muziek. Mathilde vervolledigde haar opleiding bij de Orkestacademie van de Münchner Philharmoniker, onder begeleiding van solo-harpiste Teresa Zimmermann. Sinds 2022 is Mathilde solo-harpiste bij het Residentie Orkest in Den Haag.

Vanaf schooljaar 2023-2024 vervoegt Mathilde het docententeam in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze assisteert er Miriam Overlach, hoofdvakdocente sinds 2018.

https://mathilde-wauters.be/

Share this event

TICKETS

STANDAARD                                                                          €12

Leden NEOS                                                                         €10

-12Jaar                                                                          gratis

kassa/ neos berlaar 

 

BE20 7310 4636 4456 met vermelding 'berlaar klassiek + datum van het concert'

bottom of page