top of page

Sun, 24 Mar

|

Berlaar

Zangrecital Anne Cambier

De internationaal vermaarde sopraan Anne Cambier samen met de pianist Kiyotaka IZUMI brengt bekende liederen en aria's van W. A. Mozart, F. Schubert, G. Fauré en G. Rossini.

Zangrecital Anne Cambier
Zangrecital Anne Cambier

Time & Location

24 Mar 2024, 14:00 – 15:00

Berlaar, Lambertusplaats 3, 2590 Berlaar, Belgium

About the event

Anne Cambier 

Na haar studies bij Zeger Vandersteene en Paule Daloze (KVMGent), bekwaamt Anne Cambier zich verder aan de Guildhall School of Music and Drama (Londen)bij Noëlle Barker. Tegelijk volgt ze tal van masterclasses.Dankzij o.m. haar deelname aan de Koningin Elisabethwedstrijd debuteerde ze in 1997 in deMunt/La Monnaie in Brussel. Er volgen een hele reeks operarollen ook bij Vlaamse Opera , in Japan, Luxemburg, Parijs en New York.Ze was regelmatig te gast bij barokorkesten zoals Musica Antiqua Köln, Les Agrémens, Il Fondamento, The Academy of Ancient Music, La Petite Bande, Les Arts Florissants, La Grande Chapelle, Concerto Vocale, Les Musiciens du Louvre.Haar cd's met liederen van "J.Haydn-Lieder", "Mozart-Haydn Lieder", "Loüez par des chansons nouvelles" de Henry Du Mont, "Kosegarten" de F. Schubert, "Juanelo" D. Brossé, "Residentieconcerten Den Haag", "American Songs" "Wintermusic 1 en 2", "Liederen van A.Salieri" voor de WDR,"Marie-Antoinette et ses Airs" kregen uitstekende recensies.Met "Cross-over" projecten stond ze samen op de planken met Michel Bisceglia, Gabriël Rios, Marie Daulne (Zap Mama), Ozark Henry, Paul Michiels, Buscemi, Hans Peter Janssens,...Anne Cambier is een graag geziene gast aan het "Belgisch Hof" . Zo zong ze o.a. tijdens een kerstconcert op het Paleis in Brussel en tijdens het huwelijk van Prins Philippe en Prinses Mathilde, alsook naar aanleiding van het tienjarig koningschap van Koning Albert II en het staatsbezoek in Portugal.Eerste minister Guy Verhofstadt nodigde Anne Cambier uit om lid te worden van het "Beschermcomité 175 jaar België".Anne produceerde en speelde met haar company "Catalpa Productions" muziektheaterproductie's o.a."Marie-Antoinette," "Napoleon" "Nostradamus" "Dieren zijn ook maar mensen" en "Spijt of Bedrog".Anne Cambier is hoofdvakdocente zang aan "Koninklijk Conservatorium Antwerpen" "AP-School of Arts" en stuwende kracht bij de concertreeks "Young Masters" alsook muzikaal adviseur bij de "Middagconcerten van Antwerpen vzw".Sinds 2021 zetelt ze als lid van de erkenningscommissie van EVTA.be (European Voice Teachers Association).

www.annecambier.be

Kiyotaka Izumi

Kiyotaka IZUMI werd geboren in Tokyo, Japan. In 1995 voleindigt hij zijn studies aan “The Music High-school attached to the Faculty of Music, Tokyo National University of Fine Arts and Music”. In 1997 vertrekt hij naar België en studeert aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen onder de leiding van Levente Kende en Heidi Hendrickx.

In 2002 behaalde Kiyotaka zijn diploma “Meester in de Muziek” aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij de “Grootste onderscheiding” ontving voor piano. Nadien studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Boyan Vodenitcharov. Na zijn diploma “Specialisatie Instrument - Kamermuziek” aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2005, behaalde hij in 2008 het diploma “Postgraduaat Concertsolist” en "Postgraduaat Kamermuziek" aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen met de “Grootste onderscheiding”. Hij volgde masterclasses bij Murray Perahia, Jan Wijn, Hans Leygraf en Jozef De Beenhouwer en privé-lessen bij Conrad Hansen in Hamburg, Duitsland..

Kiyotaka werd laureaat van verschillende internationale wedstrijden zoals “Machida Piano Wedstrijd”, “Benelux Jonge Virtuozen Wedstrijd”, “Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo” (kreeg er ook de “Prijs Sabam“), de “Internationale Emmanuel Durlet Wedstrijd voor Piano” (alsook de “Prijs voor de beste vertolking van het werk van Emmanuel Durlet”), “Internationale Maria Yudina Wedstrijd voor Pianoduo” in Sint-Petersburg/Rusland, “Internationale Muziek wedstrijd - Un Ricetto in Musica voor Pianoduo” in Candelo/Italië, “Internationale Pianowedstrijd Vila de Capdepera” in Mallorca/Spanje (Prijs voor de beste vertolking van het werk van een componist van de Balearen), "TV Music Award" in Parijs/Frankrijk, "Concours Musical de France" in Parijs/Frankrijk . Kiyotaka gaf gastoptredens tijdens de “International Chopin Festival” in Gent, galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde. Hij concerteerde als solist met diverse orkesten o.a. het Nationaal Orkest van België, het  Volgograd Academisch Symfonisch Orkest, het Hermes Ensemble, het Concert Festival Orchestre, Symfonieorkest De Lier en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen.

Kiyotaka concerteert op vooraanstaande podia in België zoals Bozar in Brussel, De Singel in Antwerpen , De Bijloke in Gent en het Concertgebouw in Brugge. In het buitenland treedt hij o.a op in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Italië, Engeland, Spanje, Zwitserland, Rusland , Thailand en Japan. Kiyotaka heeft inmiddels 11 CD's op zijn naam met muziek van Chopin, Schumann, Mendelssohn, Grieg, Tchaikovsky, Durlet, Fiocco, Boutmy, Robson, Raick en Kennis. Zijn CD opnames en “live concerten” worden regelmatig op Radio in België, Duitsland en Japan uitgezonden.  Naast zijn solo en kamermuziek activiteiten werkt Kiyotaka ook in combinatie met andere kunstvormen en kunstenaren zoals acteur Dimitri Leue, beeldend kunstenaar Koen Brucke en journalist Marc Van de Looverbosch.

Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider. Hij is ook leraar piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Borgerhout en Willebroek. Hij geeft ook masterclasses in Rusland, Japan en Thailand.

www.kiyotakaizumi.com

Share this event

TICKETS

STANDAARD                                                                          €12

Leden NEOS                                                                         €10

-12Jaar                                                                          gratis

kassa/ neos berlaar 

 

BE20 7310 4636 4456 met vermelding 'berlaar klassiek + datum van het concert'

bottom of page